در اجرای نما بصورت خشک به دلیل عدم استفاده از ملات؛ دوغاب و یا چسب و درگیری تمامی اجزای نما با اتصالات مختص آن، که در نتیجه عدم چیده شدن، تخریب و یا سقوط اجزای نما بعد از گذشت مدت طولانی می باشد. همچنین این روش اجرای نما باعث کاهش وزن بسیار زیادی شده. که در این راستا، بار بسیار کمتری به ساختمان وارد می شود و همچنین به دلیل طراحی مهندسی و محاسبات بر اساس آیین نامههای موجود در رابطه با اجرای نماهای خشک و ساخت و ساز نما با توجه به جزئیات طراحی شده، مقاومت بسیار زیادی در برابر تنش های بوجود آمده از زلزله را دارد.
سیستم نمای خشک آجری به روش ریل جورچین
این روش اجرای نما سیستمی خود ایستا و مکانیکی است و بدون به کار بردن ملات و دوغاب به روش کاملأ خشکه چینی انجام میشود. نمای خشک آجری دارای مراحل و لایههای مختلفی است. لایه اول سازه نگهدارنده نما است، لایه دوم اتصالات نگهدارنده مختص آجر میباشد و در پایان آجر نمای مورد نظر برای پوشش نهایی نما نصب میشود.
مراحل اجرایی اجزای تشکیل دهنده نمای خشک آجری جورچین
اجزای تشکیل دهنده نمای خشک آجری جورچین
نمای خشک آجری جورچین
آجر نمای خشک یک سیستم یکپارچه از یک سری آجر با شکل و فرم هندسی خاص که بر روی یک سری ریل فلزی ثابت شدهاست. به وسیله این نوع آجر این امکان بوجود می آید که به دفعات مکرر، آجر بدون تخریب چیده و برچیده شود. همچنین از ملات ماسه و سیمان و هرگونه چسب در نصب آجر استفاده نشود. امکان استفاده از هر نوع عایقکاری در پشت نمای آجر را ایجاد میکند. نمایی آببند در برابر آب و باد ایجاد میکند و امکان اجرا بر روی هر نوع سازه و یا دیوار را میدهد.
اجزای تشکیل دهنده نمای خشک آجری جورچین به روش ریلی
سازه نگهدارنده نما
سازه نگهدارنده پوسته نما، وظیفه تحمل بار نما و اتصال پوسته به سازه ساختمان را دارد که در کلیه روشهای اجرای نمای خشک از اهمیت خاصی برخوردار است. این پوسته معمولا از پروفیل های فولاد ی که بصورت جوشی و یا پیچ و مهره به هم متصل شده و با توجه به نوع سازه اصلی ساختمان میبایستی به آن متصل گردد. در صورتی که اسکلت ساختمان بتنی باشد با استفاده از پلیت های از پیش تعیین شده و یا پلیت های اجرا شده و دستک های متصل شده به آن، سازه نگهدارنده نما به سازه اصلی ساختمان متصل خواهد شد. در مرحله بعد پروفیل های افقی به عنوان کمربندی ها برای قرار گرفتن پروفیل های عمودی در یک راستا، در تراز هر طبقه اجرا میشود و در مرحله آخر برای اجرای نمای خشک آجری جورچین به روش ریلی نیاز است تا پروفیلهای عمودی سازه نگهدارنده نما با فواصل 60 سانتیمتر از یکدیگر نصب شود تا بستر لازم جهت نصب اتصالات مذکور محقق گردد.
اتصالات نگهدارنده آجر خشک جورچین
اتصالات نگهدارنده نما خشک آجر با روش ریلی که توسط شرکت جورچین طراحی و تولید می شود. این ریلها با توجه به موقعیت قرارگیری، دارای انواع مختلفی می باشند که شامل ریل های پایینی، میانی، بالایی و اتصالات مخصوص ریلها است. همچنین برای موارد خاص مانند برگردان بالای پنجرهها، گوشههای نما و ... اتصالات مختص خود طراحی و تولید می شوند. اتصالات و ریلهای نگهندارنده آجر از ورق های گالوانیزه با ضخامتهای مختلف بنا به کاربرد آن تولید شده است که دارای مقاوت بالایی میباشند. علاوه بر آن پس از تولید توسط رنگهای پودری الکترواستاتیک به روش کوره ای رنگرزی می شوند. در نتیجه ریل های تولید شده برای استفاده در نمای ساختمان که در مقابل عوامل جوی قرار دارد، دارای مقاومت، پایداری و طول عمر بسیار بالا میباشد. همچنین از ریلهای رنگ شده در قسمت بند بین آجرها به عنوان بندکشی بین آجر استفاده کرد که به درخواست مشتری امکان تغییر رنگ با توجه به رنگ انتخاب شده جهت بندکشی وجود دارد. همچنین پشت اتصالات نگهدارنده آجر پروفیلهای لاستیکی قرار میگرند که وظیفه آنها جلوگیری از برخورد ضربه به آجرها میباشد. اتصالات و ریلهای گالوانیزه نگهدارنده آجر شرکت جورچین به سازه نگهدارنده نما توسط پیچها و اتصالات مخصوص با توجه به ابعاد و چیدمان آجرها با فواصل معین متصل و نصب میگردد. اتصال ریلها به هم با قطعات واسطهای صورت می گیرد که انقباض و انبساط را به سهولت رفع و صدمات ناشی از این فرایند دفع شوند. همچنین با توجه به قابلیت اجرای انواع چیدمان های گوناگون آجر اتصالات دارای قابلیت تغییر می باشد که این ویژگی، رویکرد پروژه محور بودن این روش میباشد که به سادگی میتواند انجام گردد.
آجر نسوز نما جهت نصب خشک
آجری که به عنوان پوشش نهایی از آن استفاده می کنیم دارای مشخصات خاص فیزیکی بوده و جزییات شکلی خاص خود را خواهد داشت. با بررسیهای به عمل آمده بر انواع آجر، بهترین گزینه که مقاومت بالا در مقابل شکست و جذب کم آب را داراست، آجرهای نسوز میباشند. برای نصب آجرها بر روی ریلهای اجرا شده، شیارهای در بالا و پایین آجر اجرا میشود که محل قرارگیری اتصالت خشک آجر میباشد. عمق شیارها با توجه به طرح چیدمان متفاوت میباشد. برای نصب آجر در نما نیاز است ابتدا شیار بالای آجر را در ریل قرارگیرد و سپس آجر را کمی به سمت بالا حرکت میدهیم تا شیار پایین نیز در ریل قرار گیرد. برای اجرای آجر در این روش نیاز نیست آجر ها بصورت ریلی و پشت سر هم در ریل قراردهید و این امکان و جود دارد تا هر آجر بصورت جداگانه چیده و برچیده شود بدون نیاز به تخریب یا برچیدن آجرهای کناری. جهت جلوگیری از نیروهای وارده زلزله به قطعات آجر نصب شده، لاستیکهای ضربهگیری که در شرایط اقلیمی مختلف مقاوم میباشند، در محل اتصال آجر با ریل ها تعبیه شده که فشار وارده به آجر را کاهش و از شکست آن جلوگیری خواهد کرد و همچنین آجر را به ریل در جای خود فیکس میکند.
نحوه نصب آجر نمای خشک جورچین
امکان چیدن و برچیدن هر آجر به تنهایی بدون نیاز به تخریب یا برچیدن آجرهای کناری
ساختار این مجموعه به نحوی طراحی گردیده که ضمن اتصال مستحکم با بنا، بصورت کاملا مجزا در مقابل زلزله مقاومت نشان خواهد داد و پوسته به صورت یکپارچه حرکات ناشی از زمین لرزه را در خود مستهلک مینماید.