معرفی سیستم نمای خشک آجری جورچین

نمای خشک آجری جورچین-Jourchinco DRy Brick Facade/ www.jourchinco.com/
نمای خشک آجری جورچین-Jourchinco DRy Brick Facade/ www.jourchinco.com/

یکی از موارد پر اهمیت برای سازنده و ساکنین یک ساختمان ایمنی آن است. اگر بخواهیم به گذشته برگردیم می‌توان گفت که روش ملاتی یا دوغابی، روش رایج اجرای نمای ساختمان بود که مزایا و معایب خاص خود را دارد؛ که در عصر حاضر با روی کار آمدن روش‌ اجرایی نوین و مدرن بصورت نصب خشک نما با مصالح های گوناگون  که با توجه به ایمنی بالای این نوع نما، برتری بسیاری در این خصوص نسبت  به روش های دیگر اجرای نما دارد که به همین دلیل روش اجرای نمای خشک انتخاب اول بسیاری از افراد می‌باشد.

بخشی از ساختمان که توجه زیادی را به خود جلب می‌کند نمای آن است و در همین راستا اجرای یک نمای مهندسی با کارایی بالا که ارزش افزوده بسیاری به بنا می‌بخشد، اهمیت بسیاری دارد. در روش اجرای ملاتی یا دوغابی به دلیل استفاده از ملات ماسه،سیمان و آب، وزن نما افزایش می‌یابد و بار بسیاری به ساختمان وارد میشود. برای کنترل این بار و کاهش آن، استفاده از روش اجرای نمای خشک که با بهره گیری از تکنولوژی و سیستم های مدرن، در این خصوص بسیار کاربردی است. در این ادامه قصد بررسی آن را داریم.

تفکر برتر و متفاوت

رویکرد اجرایی نماهای آجری در اکثر پروژه‌های ساختمانی کشور، سیستم ملاتی می باشد. این سیستم به روش قدیمی انجام یافته و توجه چندانی در جهت ارتقاء کیفیت آن نشده است. شرکت جورچین با ارائه روشی نوین و صنعتی به منظور بهبود و ارتقاء بکارگیری آجر و بهره‌گیری از ویژگی ذاتی آن و نهایتا احیای آجر به عنوان عمده‌ترین متریال بومی ایران اقدام نموده است. هدف این شرکت تصحیح الگوهای موجود در طراحی نما و تسهیل در اجرای آن و احیای سبک‌ها، فنون و الگو‌های معنادار گذشته و تلفیق آن‌ها در طراحی‌های مدرن است.

طراحی بی نظیر

شرکت جورچین این افتخار را دارد که تجربیات ارزنده معماران گذشته را با تکنولوژی مدرن ترکیب کرده و امکان اجرای آجر به صورت خشک را فراهم نموده است. روش طراحی اجرا به گونه‌ای می‌باشد که کاملا پروژه محور بوده و هر نوع ساختار معماری با انواع چیدمان و ابعاد متفاوت آجری، با توجه به این‌که نمای ساختمان در مقابل عوامل جوی قرار دارد، نمای اجرا شده به روش خشک در مقابل این عوامل مقاوم بوده و نیز دارای زیبایی لازم و همچنین با نمای ساختمان‌های مجاور هماهنگی داشته باشد، توسط مهندسین مجرب این شرکت طراحی و قابل اجرا می‌باشد. در این روش ضمن تسهیل روش اجرا اکثر معایب اجرای آجر به صورت ملاتی برطرف گردیده است.

یکپارچگی و مقاومت بالا

در این روش با استفاده از سازه نگهدارنده نما که وظیفه تحمل بار و اتصال پوسته به سازه ساختمان را برعهده دارد و همچنین اتصالات مخصوص که وظیفه نگهداری آجر را دارند، یک پوسته یکپارچه با مقاومت بالا به وجود می‌آید. ساختار این مجموعه به نحوی طراحی گردیده که ضمن اتصال مستحکم با اسکلت بنا، به‌صورت کاملا مجزا در مقابل زلزله مقاومت نشان داده و پوسته به صورت یکپارچه حرکات ناشی از زمین لرزه را در خود مستهلک خواهد کرد.

نمای خشک به نماهای مدرن ساختمانی گفته می‌شود که در آن به جای استفاده از ملات، دوغاب و یا هرگونه چسب، از اتصالات مختص طراحی شده برای مصالح‌های گوناگون نما استفاده می‌شود. این روش بسیار سریع‌تر، سبکتر و ایمن‌تر از روش ملاتی است بخصوص برای استفاده در ساختمان های مرتفع بسیار ایمن و کاربردی می‌باشد. امروزه اجرای نما بصورت خشک به دلیل ساخت مهندسی و مزایای آن، طرفداران بسیاری دارد و محبوب‌ترین روش ساخت و ساز نمای می‌باشد.

Jourchin Co. Dry Brick Facade

اجزای تشکیل دهنده نمای خشک آجری جورچین

اجزای تشکیل دهنده نمای خشک آجری جورچین که میتوانید در تصویر مقابل مشاهده فرمایید، تشکیل شده از لایه های زیر میباشد:

1- سازه نگهدارنده پوسته نما

2- اتصالات نگهدارنده آجر خشک جورچین

3- آجر نسوز نما جهت نصب خشک

Jourchin Co. Dry Brick Facade

دلیل محبوبیت نمای خشک آجری جورچین

در اجرای نما بصورت خشک به دلیل عدم استفاده از ملات؛ دوغاب و یا چسب و درگیری تمامی اجزای نما با اتصالات مختص آن، که در نتیجه عدم چیده شدن، تخریب و یا سقوط اجزای نما بعد از گذشت مدت طولانی می باشد. همچنین این روش اجرای نما باعث کاهش وزن بسیار زیادی شده. که در این راستا، بار بسیار کمتری به ساختمان وارد می شود و همچنین به دلیل طراحی مهندسی و محاسبات بر اساس آیین نامه‌های موجود در رابطه با اجرای نما‌های خشک و ساخت و ساز نما با توجه به جزئیات طراحی شده، مقاومت بسیار زیادی در برابر  تنش های بوجود آمده از زلزله را دارد.

از طرفی با پیشرفت‌های حاصل در تکنولوژی و رواج مدرنیته، مصالح جدیدی تولید و به بازار عرضه شده است که  امکان اجرای آن‌ها با روش‌های سنتی و ملاتی وجود ندارد و میبایست از روش نوین اجرای خشک جهت نصب استفاده کرد. به طور مثال میتوان مصالحی همچون کامپوزیت، شیشه، ترموود، سرامیک های پرسلانی با ابعاد بزرگ اشاره کرد.

Jourchin Co. Dry Brick Facade

مزایای نمای خشک آجری جورچین

چرا باید نمای خشک آجر جورچین را انتخاب کنیم؟

افزایش مقاومت نما در اثر کاهش وزن و مقاومت در برابر زلزله

افزایش مقاومت نما در اثر کاهش وزن و مقاومت در برابر زلزله

با توجه به کاهش بیش از 50% وزن به ازای هر متر مربع از سطح نمای اجرا شده نسبت به روش ملاتی , بار وارده به ساختمان کاهش بسیار زیادی را خواهد داشت. به عنوان مثال یک نمای آجری با داشتن 5 سانتی‌متر دوغاب و یا ملات، وزن آن در هر متر مربع حدود 140 کیلوگرم میباشد که در روش اجرای خشک وزن این نما به حدود 60 کیلوگرم در هر متر مربع کاهش می‌یابد. در نتیجه یک ساختمان با 1000 متر مربع نما، حدود 80 تن(80/000 کیلوگرم ) از وزن نما کاهش می‌یابد. در این راستا مقاومت ساختمان افزایش یافته و تاثیر بسیار زیادی بر ایمنی و پایداری نما و مهار فروریزی نما در هنگام وقوع زلزله را خواهد داشت .

کاهش وزن ساختمان ارتباط مستقیمی با کاهش نیروی زلزله بر ساختمان‌ها دارد. در جهت تذکرات و نکات ویژه آیین نامه زلزله ایران (2800) و دیگر آیین نامه‌های زلزله دنیا طراحی زیرسازی ساختمان و مصالح هر نما بر اساس اصول طراحی استاندارد و منطبق با شرایط مندرج در آیین نامه 2800 ایران و اتصال به سازه اصلی ساختمان می‌باشد، بدان معنی که در هنگام وقوع زلزله، حرکات بخش نما و متعلقات مربوطه بصورت جداگانه با تغییر مکان جانبی سازه صورت می‌گیرد و این موضوع مانع ورقه شدن نما و سقوط قطعات آن به مانند نمای دوغابی خواهد شد، لذا باعث کاهش تلفات انسانی و دیگر خسارات ناشی از سقوط نما می‌گردد.

افزایش عمر مفید نما و امکان ترمیم و بازیافت دوباره مصالح

اجرای نماهای خشک با توجه به نصب با روش صنعتی , هم باعث پایداری ساختمان و هم افزایش طول عمر آن ( بالای 50 سال) می باشد و نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد. در صورت آسیب دیدگی بر اثر حادثه نیز قابلیت, تعمیر , اصلاح و تعویض پنل ها وجود دارد. حتی پس از اتمام عمر ساختمان می توان از تمام زیر سازی ها و مصالح نمای ساختمان در صورت پایدار بودن، در محل دیگر استفاده مجدد نمود و یا آن را بازیافت کرد که صرفه جویی بسیار مناسبی در هزینه هاست و این بدین معنی است که تمامی هزینـه‌هایی که برای اجرای این نما صورت می‌گـیرد بعـد از پایان کار ساختمـان، با لـحاظ درصـد استانـداردی از استـهلاک مصـالح، باز خواهد گشت. در صورتی که عمر مفید نماهای دوغابی تنها حدود 15 سال می‌باشد و پس از آن , احتیاج به ترمیم و تعمیر خواهد داشت که مصادف با تخریب نما و ملات زیرین آن می باشد، که این امر علاوه بر ایجاد هزینه اضافی مستلزم یافتن مصالح استفاده شده 15 سال قبل می‌باشد که اگر هم یافت شود، به علت فرسودگی نما، نمای جایگزین شده در یک قطعه همرنگ نخواهد بود

افزایش عمر مفید نما و امکان ترمیم و بازیافت دوباره مصالح

امکان اجرای هر نوع عایق و عملکرد نما به عنوان یک نوع عایق

امکان اجرای هر نوع عایق و عملکرد نما به عنوان یک نوع عایق

در روش اجرای نما بصورت خشک به دلیل وجود سازه نگهدارنده نما و اتصالات مربوطه یک فضای خالی در بین سطح بیرون نما و بدنه اصلی ساختمان به وجود می‌آید که در این فضا هوا در جریان است که خود به عنوان عایق عمل می کند و در تنظیم دمای داخل ساختمان و جلوگیری از هدر رفت انرژی در موثر است. همچنین با توجه به موقعیت ساختمان و شرایط آب و هوایی منطقه، می توان از عایق کاری متناسب را اجرا کرد.

افزایش سرعت اجرا

“وقت طلاست ” جمله ای است که این روزها بسیار شنیده می شود ، در چنین شرایطی باید مناسب ترین راهکارها را برای صرفه جویی در زمان به کار ببریم . سیستمهای مهندسی و صنعتی نمای ساختمان، طوری طراحی شده اند که همه چیز حساب شده و به دور از خطا و در زمان مناسب انجام گیرد و سیستمهای نصب بسیار آسان ، که باعث به حداقل رساندن زمان اجرا می شود .در ضمن امکان اجرای نما در جبهه های مختلف کاری توسط اکیپ های مختلف نیز باعث صرفه جویی در زمان می شود.

افزایش سرعت اجرا

کاهش پرت مصالح

کاهش پرت مصالح

سیستم نصب خشک , یک سیستم کاملاً مهندسی است و برای پیاده سازی سیستم , ابتدا نمای پروژه نقشه برداری می شود و سپس با طراحی فاز 2, میزان مصرف مصالح نما قابل محاسبه میباشد و همچنین در صورت وجود هرگونه نقص در نما یا برش مصالح، قابل پیش‌بینی می‎باشد. از طرفی تمام مصالح زیر سازی از قبل محاسبه شده و به صورت استاندارد و صنعتی تولید می شود. که   در نتیجه موجب کاهش بسیار زیاد پرت مصالح می‌شود

سازگاری رفتار مصالح در مقابل تغییرات دمایی جوی

در سیستمهای نصب خشک، محاسبات مهندسی لازم برای پیش بینی ضریب انتقال حرارتی و میزان انقباض و انبساط مصالح زیرسازی و مصالح نما برآورد شده است و بر این اساس جزئیات اجرایی طراحی شده و امکان فروریزی مصالح در اثر تغییرات جوی وجود ندارد . اما متاسفانه در سیستمهای ملاتی به علت تفاوت ضریب انتقال حرارت و متفاوت بودن میزان انبساط و انقباض ملات و مصالح ، پس از مدتی مصالح جدا می شوندو امکان سقوط وجود دارد .

سازگاری رفتار مصالح در مقابل تغییرات دمایی جوی

قابلیت تنظیم و رگلاژ

قابلیت تنظیم و رگلاژ

یکی دیگر از مزایای نماهای خشک این است که می توان در زمان اجرا و یا حتی پس از اتمام کار به سادگی نسبت به جابه جایی مصالح نما و اصلاح خطاهای احتمالی اقدام کرد. اما در سیستم های نصب ملاتی , شاهد به وجود آمدن درز های غیر هم سطح هستیم که بدون تخریب امکان اصلاح وجود ندارد

صرفه جویی در هزینه ها

با توجه به کاهش پرت مصالح ، عمر مفید بالای نما ، مقاومت بالا و عدم سقوط مصالح در اثر تغییرات جوی و زلزله ، کاهش حجم و وزن اسکلت ، روش اجرای خشک صرفه اقتصادی بالاتری دارد و ارزش آفرین است.

صرفه جویی در هزینه ها

ابعاد و چیدمان‌های متفاوت نمای خشک آجری جورچین

Twitter Email Instagram YouTube WhatsApp WhatsApp Telegram
منو
خانه